Uglekasse

Du kan med god grund hænge uglekasser op, hvis du vil gøre noget godt for fuglen. Ugler yngler naturligt i sprækker og huller i gamle træer, hvilket Danmark ikke har så mange af længere, så flere og bedre muligheder, vil uglen tage imod med kys vinge. Det viser sig at uglebestanden vokser, der hvor de hænges op, og man kan se at uglerne faktisk gør brug af kasserne.

Fordelen ved at have ugler er at uglen er musene og rotternes naturlige fjende. Et fuglepar kan fortære mere end 1000 rotter og mus om året. Og så er de bare helt fantastiske at se på og lade sig imponere af deres store vingefang.

Tidligere levede uglerne sammen med en række andre fugle i skovens gamle hule træer, men de hule og gamle træer som uglerne skal bruge er for længst forsvundet som følge af skovbrugets stigende fokusering på produktionstræ. Nye friske træer og nysåede træer er en snack for mus. Helt særligt markmusen og rødmusen har en forkærlighed for at gnave i den friske bark, som de unge træer sætter i foråret, hvilket betyder at store områder med nyplantet skov bliver ødelagt, hvis musene får frit spillerum.

Ingen gamle træer at opholde sig i og ikke nok bosteder med uglekasser, gør at der ikke er nogen steder at ligge sine æg for uglen, hvilket betyder at den bliver væk. Det har haft sine konsekvenser og har forårsaget at man i mange år har måtte ty til at klare bekæmpelsen af mus ved brug af gift. En metode som statsskovene dog heldigvis er ved at gå væk fra, fordi giften ophobes i fødekæden, når rovfugle og rovdyr spiser de forgiftede mus, hvilket skaber en ond spiral.

Opsætning af uglekassen - gode råd for optimalt udbytte af din uglekasse
For at skabe de optimale præmisser for at få en ugle i boet, bør du sætte kasserne højt oppe og væk mod den mest almindelige vindretning. Da uglerne normalt flyver ind i kassen nedefra og op, er det en god ide at fjerne grene som er i vejen for den. Der følger en lille pose halm med, fordi det er en rigtig god ide at lave din egen lille hønserede inde i kassen, for at uglens æg ikke ruller rundt derinde. Du kan også vælge at fore ugleboet med flis og lave det lidt hyggeligt for den. Natugler lægger æg allerede i februar/marts måned og får typisk 3-4 unger i et kuld.

Varekode: 43*X033

Availability: Utsolgt

NOK 675,80
Produktbeskrivelse
Detaljer
Ugleboet er 42,5 cm højt, 29,7 cm bredt og Indflyvningshullet er 15,5 Ø. Ugleboet vejer 7,1 kg. Lavet af træ.