Bålfat

Her er vårt sortiment i bålfat. Hvis du leter etter en bestemt form eller størrelse, så lager vi det gjerne ut fra spesialmål.
 

18 vare(r)

per side

 • Corten bålfade Ø60

  Bålfadet er lavet i det rusttræge cortenstål, der sikrer en lang levetid. Bålfadet vejer 8,5 kg og er 14 cm højt i en flot skålform. Cortenstålet er 3 mm tykt og er valset op i facon for max styrke. Der er påsvejst en fod/ring på 3 cm for at løfte fadet lidt op. Corten stålet får en flot rustfarve og står i sig selv som et dekorativt element i haven.

  Les mer
  NOK 830,96

 • Corten bålfade Ø80

  Bålfadet er lavet i cortenstål, der med tiden vil få en smuk rustfarve. Det kan være yderst dekorativ i haven, og kommer virkelig til sin ret, når der laves bål i det. Bålfadet er svejset op på en fod for at løfte fadet lidt op fra jorden. Bunden er 4 cm høj og giver dermed et synligt løft på 4 cm. Det er meget moderne med cortenstål, og fadet passer derfor ind i de moderne, men også de traditionelle haver. Et bålfad kan være et fantastisk sted at samle venner og familie til en gang snobrød, en kold øl eller et glas vin.

  Les mer
  NOK 1 350,96

 • Corten bålfad Ø100

  Bålfadet er lavet i flot rusttræge cortenstål med en stor diameter på 100 cm. Det vejer 25 kg og er 21 cm højt i en flot skålform. Der er påsvejst en fod/ring på 5 cm for at løfte fadet lidt op. Cortenstålet får en flot rust farve og står i sig selv som et dekorativt element i haven.

  Les mer
  NOK 2 078,96

 • Corten Bålfade Ø120, Ø150 og Ø200

  Bålfadet er lavet i corten stål. Det er en ståltype, der efter kort tid vil få en flot rust farve. Det er også en ståltype, som ikke bliver ”spist” af rusten. Når først det har fået sin rust farve, stopper tæringen af stålet. Derudover er cortenstålet valset op i facon for max styrke, så det bedre holder til det kolde skandinaviske vejr. Billigere produkter lavt fx i Kina er støbt, hvilket gør at det lettere sprækker, da det ikke er lavet til vores klima. Vand siver ind i potentielle revner og når vandet fryser til is, vil fadet sprække. Det sker ikke for vores fade. Det er derfor et produkt, der kan holde i rigtig mange år. Vi plejer at kalde det et produkt der holder i 20+ år.

  Den store størrelse gør, at man kan lave nogle større bål i det, eller føle sig mere sikker ved at have børn omkring det, fordi der er så langt ind til gløderne. Bålfadet vil blive forkullet når man fyrer i det. Formen gør også at bålet ikke kan vælte ud af det. Der er svejst en ring under bunden, som løfter fadet lidt op. Dette fungerer også som en fod og sørger for at fadet står godt.

  Kan stå ude hele året rundt. Smid et par træstykker på og nyd varmen og hyggen.

  Bemærk - Der kan være op til 4 ugers leveringstid på bålfadene i Ø150 og Ø200.

  Les mer
 • Bålfat med høy kant Ø60, Ø80 og Ø120 cm

  Rundt bålfat med høy kant med en diameter fra 60 cm til 120 cm og priser fra 795 kr. Bålfatet er valset i fasong og er derfor sterkere end støpte bålfat. Kan lett stilles opp på 3 stein eller på en av de runde ringene våre. Husk å bore et par hull i bunnen, slik at regnvannet kan komme vekk. Klikk på detaljer for å velge diameter og pris. Les mer
 • Bålfat med høy kant Ø60, Ø80 og Ø120 cm

  Rundt bålfat med høy kant med en diameter fra 60 cm til 120 cm og priser fra 795 kr. Bålfatet er valset i fasong og er derfor sterkere end støpte bålfat. Kan lett stilles opp på 3 stein eller på en av de runde ringene våre. Husk å bore et par hull i bunnen, slik at regnvannet kan komme vekk. Klikk på detaljer for å velge diameter og pris. Les mer
 • Bålfat - ubehandlet med flat kant og håndtak

  Bålfat med håndtak og luftinntak i bunnen for optimal forbrenning. Bålfatet skaper hygge og familien kan samles rundt det. Dette bålfatet er 80 cm i diameter og kan lett flyttes vha. håndtakene. Bålfatet står fint på 3 store stein eller du kan kjøpe jernringen vår.. Les mer
 • Bålfat med 3 ben - ubehandlet med flat kant og håndtak

  Bålfat med 3 ben og håndtak og luftinntak i bunnen for optimal forbrenning. Bålfatet skaper hygge og familien kan samles rundt det. Dette bålfatet er 80 cm i diameter og kan lett flyttes vha. håndtakene. Bålfadet står fint på 3 ben i kraftigt jern der er monteres på. klik her og vælg størrelse. Les mer
 • Brændeskjul

  Vi står selv for produktionen af disse brændeholdere her i Danmark og kan sikre at kvaliteten af brændeskjulerne er i top. De er lavet i  corten, som er stål der ruster  i overfladen, men har en meget langsommere gennemtæring end andre metaller, og det betyder meget lang levetid. Efter som brændeskjuleren udsættes for vejr og vind, vil du komme til at se flere forskellige nuancer af den karakteristiske rødlige rustfarve i løbet af årene.

  Kan bruges indenfor og udenfor

  Du modtager brændeskjulerne ubehandlet, uden rustfarve, og som en af billederne illustrerer er den som ny en sølvig koksgrå. 

  Ved indebrug vil den ikke skifte farve, andet end den nok vil blive lidt mørkere med tiden. Syntes du denne farve glæder brændeskjuleren og gerne vil bruge dem indendørs, kan man sagtens det. Du skal bare undgå at de bliver våde/fugtige, for så vil der dannes rust som smitter nemt af. Vi anbefaler derfor at man stiller dem på noget eller ligger noget under, som løfter den en smule op fra gulvet, bare for en sikkerheds skyld.

  Ved udebrug vil man få rustfarve uanset hvad. Du stiller den bare ud og så vil rustfarven komme lige så stille, hvor lang tid der går afhænger udelukkende af vejret. Er man utålmodig med det og ønsker hurtig rustfarve, kan man vaske overfladen af med sæbe for at fjerne fedtet fra produktion og så smøre den med eddike. Intet stærkere, så vil det gå udover levetiden.

  Mange muligheder

  Du kan ved at købe 3 trekanter danne en trapez form, som er illustreret på et af billederne. Her kan du på toppen, hvor den er flad, vælge fx at pynte med nogle blomster. Du kan købe en ekstra trekant, og udover at spare penge, kan du danne en pyramide form. Har man ikke nok træ til at fylde dem alle, kunne man i stedet stille lys i øverste trekant eller en lanterne, hvis det er til udebrug. Mulighederne er mange.

  Praktisk information

  Brændeskjuleren består af 3 sider som skal sættes sammen til en trekant, hver side vejer 3,5 kg så det er til at håndtere. Samlet set vejer trekanten 10,5 kg. Så der er noget gods i det.

  Vi sælger også disse brændeskjulere som trekantede højbede, samme produkt men under andet navn, så du kan man fordel tjekke ud om det var noget du kunne bruge for at opnå mængderabbaten. Dem finder du her.

  Vi har lavet en video som illustrerer hvordan de skal samles, som du finder i bunden af denne side.

  Prisen er pr. trekant.

  Les mer
  NOK 622,96 Fra NOK 518,96

 • Brændestabel - rumdeler i cortenstål

  Brændestabel/rumdeler i cortenstål. Denne dekorative holder til opbevaring af brænde i cortenstål kan også bruges som rumdeler i din have. Cortenstål har den fordel at den er rusttræg og holder x 4 i forhold til alm. pladejern = + 20 årigt produkt. Den får meget hurtigt en flot rust farve, hvis den står udenfor. Dette vil pynte flot i alle slags haver. Leveringstid ca 2 uger. Les mer
  NOK 3 638,96

 • Ovale bålfade med ben

  Ovale bålfade 80 x 120 cm med 4 ben i godstykkelsen 4 mm. Denne form vil skabe et unik samlingspunkt for familien, samtidigt med at den ovale form skaber et anderledes miljø. Leveringstid op til 3 uger.

  Les mer
  NOK 3 114,80

 • Bålfade med flad kant Ø 80 cm

  Køb dansk produceret bålfade med flad kant og uden håndtag. Fadet er lavet i 3 mm stål og har derfor lang levetid. Skab et hygge bålsted i haven med dette fad. Man kan vælge at grave det lidt ned i jorden, men man kan også lave en høj af sten. Uanset hvad, er det med til at skabe et hyggeligt bålsted i haven, hvor familie og venner kan samles. Det er muligt at tilkøbe en fod til dette bålfad. "Foden" har en diameter på 40 centimeter. Find den her!

  Les mer
  NOK 826,80

 • Oval ildkurv i Ø42

  Bålet i en ildkurv stopper aldrig med at fascinere os. Det skaber en helt unik stemning. Det er en hyggelig og anderledes måde at byde dine gæster velkomne på. Man kan også slutte dagen af med lidt bålhygge og noget tid udendørs.

  Bemærk: Forvent ca. 14 dages leveringstid efter bestilling.

  Les mer
  NOK 2 078,96

 • Trapezformet ildkurv med kant i Ø52

  Rigtig skøn ildkurv til haven. Det har en trapezform med en kant som omring flammerne. Dette bliver endnu pænere om aftenen. Super flot og praktisk bålsted til at samle familien med. Udformningen af kurven gør at man kan se flammerne igennem rillerne og det vil naturligvis også give en rigtig dejlig og behagelig varme.

  Bemærk: Forvent 14 dages leveringstid, efter du har lagt din ordre.

  Les mer
  NOK 2 078,96

 • Ildkurv i Ø41

  Rigtig flot ildkurv i trapez form. Velegner sig til et bålsted i haven, men kan også sagtens bruges som dekoration. ildkurven er med til at forlænge de dejlige sensommeraftener i haven eller på terrassen. Ildkurvens udformning er med til at skabe en masse lys omkring det. Dette skyldes at man kan se de smukke flammer fra siden, og mellemrummene vil også være med til at skabe en dejlig varme. Det er super nemt at pakke samme og stille væk, når tiden er inde. Man kan skille kurven fra foden. Man kan herefter stille foden omvendt på jorden og placerer kurven i den, så det ikke fylder særligt meget.

  Les mer
  NOK 2 078,96

 • Bålpande 18 cm

  Bålpande med en diameter på 18 cm. God når der skal laves mad omkring bålet. Med sit lange skaft, kommer man i sikker afstand fra bålet. Skaftet er lavet ekstra lang, udformet af et skaft af træ, der er beskyttet af et stålrør. Det er dansk produceret. Les mer
  NOK 258,96

 • Jernring/rust til rundt speilbasseng / bålfat.

  Ø40 eller Ø70 cm rustfarget jernring som kan brukes til å løfte et basseng eller bålfat opp med 8 cm, slik at fatet får et svevende uttrykk. Les mer
 • Fire små brændefakler

  Fire små brændefakler til udendørs brug. De små brændefakler er super gode til en havefest. De kan placeres rundt omkring i haven for at skabe en dejlig afslappede stemning og samtidig til at lyse haven lidt op om aftenen. De giver også en dejlig varme samt en skøn atmosfære.

  Der er 4 små brændefakler pr enhed.

  Les mer
  NOK 50,96

18 vare(r)

per side

Hvorfor vælge et bålfad?

Et bålfad sørger for at øge temperaturen, hvilket gør at bålet ikke ryger så meget. Fadet holder bedre på varmen i forhold til, hvis man har lavet et bål på jorden. Det gør at bålet hurtigere kommer op i temperatur, som gør at bålet brænder bedre. Derudover gør den hurtige stigning i temperatur, at bålet ikke ryger ligeså meget. Et bålfad giver også mulighed for at flytte det rundt i haven. Dette er smart, hvis der er andre læ steder i haven. Det gør også at man ikke behøver at se på de bare pletter, som kommer efter man har haft en bålplads i haven.

Vores stål bålfade med høj kant er produceret i 4 mm stålplade (jern). De er alle valset op i facon på special maskiner. Det betyder en større styrke end et støbejerns fad, idet der ikke er revner i valset stål, og dermed kan det blandt andet ikke frostspringe som et støbt fad kan. Ja det er næsten uforgængelig. Procestiden for at lave et valset fad er længere end et støbt fad, idet det skal trykkes op i form af flere omgange, hvorefter kanten skal skæres ned og rettes til, så den er i perfekt vatter. Langt de fleste af vores bålfade er produceret i Danmark. Kvaliteten på dem er i top, og vi har selv et, som har holdt i 8 år indtil videre. Vi regner stærkt med at det kan holde i 8-10 år endnu. 

Er du også til bålhygge? Med båltilbehøret fra den danske producent Galax, kan du nemt lave lækker mad over bål. Bålpanderne kan bruges til at lave pandekager, spejlæg, stege en fisk eller noget helt fjerde. Båltilbehøret er alle udstyret med et langt ergonomisk skaft, hvilket betyder du kan komme i sikker afstand for flammerne, når der skal laves mad. 

Bålfad i haven

Vi forhandler forskellige varianter af bålfade. Alle fadene er dansk produceret i en kraftig kvalitet. Når du investerer i et bålfad fra Zinkbakken, får du et produkt, der holder mange år frem, og som du og dine børn vil få megen glæde af. Forestil dig, at I kan hygge sammen med snobrødsbagning eller måske riste skumfidusser, mens i snakker og bare er sammen. Der er rig mulighed for skøn bålhygge med et af vores gode fade, der også pynter i haven, når du ikke har tændt op i det. Vores produkter bliver brugt i institutioner, skoler, børnehaver, erhverv og andre steder, hvor kvaliteten skal være i top. Der findes flere forskellige designs i vores sortiment, hvor nogle er med håndtag og andre med huller til regnvand. Nogle er store, mens andre er små. Når du kender dit behov, så er det nemt for dig at finde det rette fad.

Billige bålfade og hurtig levering

Du kan købe og afhente dit bålfad direkte hos os. Vi tilbyder selvfølgelig altid billig fragt fra 39,- DKK, hvis du ikke selv kan afhente. Derudover sørger vi naturligvis også for hurtig levering af dine varer. Det er således nemt at handle bålfade hos Zinkbakken.dk. Find inspiration her på siden, og vi garanterer mange hyggelige stunder i flammernes skær. 

Ildkurve

Ildkurvene skaber et rigtig flot bålsted i din have. De er perfekte til en sensommeraften med familie og venner. De skaber varme og en hyggelig atmosfære. Det bliver mere og mere populært at have et bålsted i haven. De fleste kan huske hyggen med snobrød og vil dele det med børnene. Det er ren familiehygge med snobrød eller skumfiduser over den levende ild. Ildkurvene er alle lavet på den måde, at man kan se de levende flammer igennem siden af kurven. Dette giver en anderledes og god varme.

Ildkurvene står alle på en fod som er 35 centimeter høj. Det gør at man kan stille dem de fleste steder uden at være bange for at underlaget bliver for varmt og antænder under dem eller smitter af. De er alle lavet i jern og får med tiden en rigtig smuk rustfarve.

Bålsted til haven

Lav det perfekte bålsted i haven med en bålfad eller et bålsted fra Zinkbakken.dk. Vi ser en tendens til at flere og flere får et bålsted i haven. Dette skyldes nok en større lyst til at være udenfor blandt forældre og unge. Med et af vores bålsteder på ben, kan man få et rigtig fint bål, som kommer lidt op i højden. Dette giver det et lidt mere svævende look, men gør det også rigtig flot at se på, da man kan se flammerne igennem metallet. Det har et meget middelalderligt udtryk og er meget rustikt.
Man kan også lave et bålsted med et bålfad. Hvis bålfadet graves lidt ned i niveau, er den et perfekt underlag til et bål. Det er derudover også visuelt et flot element i ens have.

Vores runde højbede kan bruges som græskanter for at indramme bålstedet. Dette giver et flot skarpt udseende. Det gør også at man har lettere ved at holde det fri for ukrudt og græs.

Da jeg var dreng, kan jeg huske at vi havde et fint corten bålfad på terrassen. Det blev ofte brugt. Det blev for det meste brugt, når jeg fik venner over og jeg havde fået overtalt min mor til at lave snobrødsdej til os. Vi måtte finde tæpperne frem til sidst. Det er også blevet brugt til nogle fester. Om det er en sommerfest i haven eller en julefrokost indenfor er underordnet. Det skaber en lige hyggelig stemning.

Bål med minimal røg

Når man laver bål i haven, vil man gerne undgå at genere sine naboer med alt for meget røg. 

Vi har førhen lavet bål, hvor vores brænde stod lodret. Dette gav en del røg og det var svært at kontrollere, når det først begyndte at falde sammen. Vi prøvede derfor at ligge brændet vandret. Vi lagde brændet tæt og stablede brændet op herfra. Når man ligger brændet vandret gør det også at gløderne har sværere ved at falde ned og tænde flere lag. Det er også vigtigt at man ikke bruger for stort brænde. Mindre brænde gør det også nemmere at kontrollere. 

Den sidste ting vi fandt ud af, var at man skal tænde bålet i toppen. Man skal lave sit bål bredest i bund og smallest i toppen. Dette gør at ilden har nemmere ved at brede sig ned over bålet.  

Brændefakkel

Skab en dejlig og hyggelig atmosfære med en brændefakkel. De er gode, hvis man skal holde en sommerfest i haven for venner og familie. De kan placeres rundt omkring i haven, både for at lyse haven op, men også for at give varme. Det er også muligt at bruge dem til at lyse indgangen til hoveddøren op for dine gæster en kold vinteraften. Det er både en hyggelig velkomst til sine gæster, men også en god måde at belyse stien op til døren på. 

Vores udgave har fire små brændefakler i et bundt og en brændetid på fire gange 30 min